Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Националният ни отбор по баскетбол се падна в група с Испания, Русия, Турция, Грузия и Белгия на Европейското през 2022 г. (1-18 септември). Жребият бе теглен днес, а в церемонията участва бившата звезда на НБА Дирк Новицки.

Домакини на шампионата са Чехия, Грузия, Италия и Германия.

Мачовете от нашата група А ще бъдат в Тбилиси.

Другите групи:

В (Кьолн, Германия) - Франция, Литва, Словения, Германия, Унгария, Босна и Херциговина;

С (Милано, Италия) - Гърция, Италия, Хърватия, Украйна, Великобритания, Естония;

D (Прага, Чехия) - Сърбия, Чехия, Полша, Финландия, Израел, Нидерландия

За фазата на елиминациите продължават първите четири от всяка група. Прави впечатление, че всичките шесторки са много равностойни, като конкуренция леко отстъпва единствено D.

България не е участвала на Европейско по баскетбол от 2011 г. Селекцията ни победи драматично Латвия като гост по-рано тази година и грабна квота за шампионата.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.