"Реал" (Мадрид) и "Челси" излизат тази вечер в първи полуфинал на Шампионската лига - от 22 часа на стадиона в клубната база на "лос бланкос".

През изминалата седмица и двата отбора бяха сред 12-те заявили желание да напуснат турнира (съответно и УЕФА) и да създадат Суперлига. Заради шумната реакция "Челси" бе сред първите отказали се, докато "Реал" чрез своя президент Флорентино Перес продължава да вярва в проекта.

Сега обаче "белите" защитават реномето си на най-успешен отбор в историята на добрия стар шампионски турнир на УЕФА. В предишната фаза те елиминираха "Ливърпул", но сега на пътя им е "Челси", който е в доста по-добра форма.

Зинедин Зидан отново не може да разчита на контузените Серхио Рамос, Лукас Васкес и Ферлан Менди. Големият въпрос е дали ще използва Еден Азар, когото "Реал" привлече точно от "Челси" преди близо две години, но белгиецът все още не може да се наложи и покаже класата си в Мадрид.

Доскоро Азар беше контузен - за пореден път, но вече е възстановен.

Томас Тухел разполага с почти всичките си налични играчи (без Матео Ковачич), а "Челси" е финалист за Купата на Футболната асоциация в Англия и води битка за топ 4 във Висшата лига.

Двата тима са се срещали само три пъти в евротурнирите и никога досега това не е ставало в Шампионската лига (или КЕШ в миналото). Двубоите са все на финали, в които лондончани имат две победи, а една среща е завършила наравно - за КНК и Суперкупата на Европа.