Председателят на парламентарната група на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се извини на депутатката от ГЕРБ Росица Кирова.

В изказване от трибуната на Народното събрание сценаристът се позова на информация на сайта "Биволъ", според която съдружник на Кирова е "прочутият косовски наркобос Испат Османи - "Цури", арестуван през 2019 г. в Прищина".

"В изказването си от 23 април 2021 г. в парламента цитирах информация от сайта “Бивол” за съдружник на Росица Кирова, наричайки го наркотрафикант. Позволих си да цитирам непроверена информация, действие, което е непривично за мен и моите колеги, за което искрено се извинявам.

-Тошко Йорданов".

Това накратко (и дословно) е публикувано на сайта на "Има такъв народ". 

Росица Кирова, бивш общински съветник от НДСВ във Видин, беше координатор за региона на партията на Слави Трифонов. Тя бе изключена, след като стана ясно, че се е возила в джипа на Бойко Борисов. 

След това беше привлечена в ГЕРБ.

Изказването на зам.-председателя на ИТН стана в поредна остра размяна на реплики с депутати от ГЕРБ. В случая той "се захапа" с Тома Биков.

„Г-н Биков, точно вие да говорите за лъжа – евала ви правя за самочувствието“ - отвърна на свой ред Йорданов.

„Трогателно е как ни карате да правим правителство. Стабилно  правителство се прави с мнозинство. Правителство на малцинството сме го гледали в първия ви мандат. Този цирк сме го гледали с вас, с ваши бивши патерици, патерички, бастунчета. Това е грозна работа.

Как ще постъпим ние, когато Радев ни даде мандата, ще видите. Споко, не се шашкайте.“ 

Тогава дойде ред на репликата за Кирова и колко много Йорданов се радва, че заради "нарковръзката" някогашната му съратничка вече не е в ИТН.

„Не смятам, че е необходимо да се обяснявам на човек, който през живота си и дърво не е посадил. Изключително се радвам, че не съм част от тези, които идват под строй на работа и им забраняват да говорят. А с кого съм съдружник се вижда от Търговския регистър. Не смятам, че днес НС трябва да се занимава с това и се надявам наистина да се видим в съда“, гневно отвърна депутатката.