Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Възможно е руският президент Владимир Путин и президентът на САЩ Джо Байдън да се срещнат през юни, заяви служител на Кремъл, цитиран от информационната агенция РИА Новости, предадоха Ройтерс и БТА.

Служителят Юрий Ушаков поясни, че все още не е взето твърдо решение.

Взимането му зависи от много фактори, каза още Ушаков, който беше посланик на Русия в Съединените щати от 1998 до 2008 г. Той изтъкна, че от американска страна има сигнали за намерение за провеждането на среща между двамата лидери, но отбеляза, че не се водят обсъждания на работно ниво за организирането на подобно събитие.

Отделно от Ушаков, руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости, заяви днес, че предложението на Байдън за среща с Путин е било възприето позитивно и в момента се обмисля, отбелязва Ройтерс.

По-рано този месец Байдън проведе телефонен разговор с Путин с цел да намали напрежението, предизвикано от струпването на руски войски на границата с Украйна, и му предложи среща, на която да обсъдят спорните въпроси.

Отношенията между Русия и САЩ се влошиха още повече, след като миналия месец в интервю с журналист американският президент Байдън изрази съгласието си с твърдението, че Путин е убиец.

Въпреки протестите на Москва, Съединените щати въведоха този месец серия от нови санкции срещу Русия заради предполагаемата й намеса в американските президентски избори миналата година, кибератаките, агресията срещу Украйна и други прояви, които намират за злонамерени.

Путин взе участие миналата седмица във виртуална среща за климата, организирана от Байдън.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.