"Етър" и "Славия" направиха 1:1 в мач от последния от първата фаза 26-и кръг на шампионата. Така бе оформено карето отбори, които ще се борят за оцеляване в елита - "Славия" (23 т.), "Ботев" (Враца) - 22, "Етър" (22) и "Монтана" (20).

Търновци бяха на минути от шанс за директно оцеляване. В равностоен мач с интересни ситуации и пред двете врати те поведоха с гол на Милчо Ангелов в 79-ата.

След това имаха две възможности за втори гол, но ги пропиляха. Така в добавеното време бившият национал Димитър Рангелов с триково ножично изпълнение изравни, изненадващо оставен непокрит при далечно центриране.

Равенството е лош резултат и за двата отбора, като победа можеше да остави един от тях в елита. С оглед на развоя "Етър" съжалява повече.

Тимът щеше да събере 24 точки, колкото има и "Ботев" (Пловдив), но "болярите" са с предимство в преките двубои. "Канарчетата" приемат устремилия се към десета поредна титла "Лудогорец" в понеделник вечерта вече с мисъл за мачовете за местата от седмо до десето.

Вчера "Черно море" победи "Ботев" (Враца) с 1:0 като гост. А в късния сблъсък днес "Монтана" и "Берое" завършиха 1:1. Домакините изравниха след почивката, а това бе първият двубой за старозагорци без Димитър Димитров-Херо. Тази вечер и неговият наследник Петър Колев обяви, че напуска. Той изкара на поста (като временен наставник) около 72 часа.

В двете четворки от втората осмица се играят по два мача на разменено гостуване между отборите.

Два тима изпадат директно, един играе бараж с третия във Втора лига, а само един се спасява направо.

А в битката за топ 6 интрига ще има до последно. Сега пети и шести са "Берое" и "Черно море" с по 37 т. (предимство за беройци). Това означава, че в понеделник ЦСКА 1948 задължително трябва да победи "Локомотив" (Пловдив) у дома, ако иска да измести варненци, тъй като е с 35 т. Каквото и да стане, "Берое" си гарантира участие в челната шестица.

По-рано днес стана ясно, че Росен Кирилов вече не е старши треньор на "червените". Той изкара едва няколко мача на поста, замествайки Красимир Петров.