Китаристът на Stone Sour Джош Ранд обедини сили с гласовитата вокалистка на Paralandra Касандра Карсън и заедно сформираха нова група, озаглавена The L.I.F.E. Project. Дебютният сингъл The Nothingness вече e тук и официалният клип към него е факт от 2 дни.

Той вече се върти във всички големи стрийминг услуги - проектът определено е доста як и първият им миниалбум се чака това лято, отбелязва zrockradio.bg.

В парчето мултиталантът Джош сам свири на всичко.

В подкаст интервю миналата година Ранд обяви, че работи върху нова група. Още тогава той спомена, че вече е написал 12 песни, но все още беше в процес на търсене на вокал. Е, намерил го е - Касандра пее като звяр, отелязва рокрадиото.

"Определено е по-различно от това, което повечето хора ще очакват. Реших, че ако изобщо ще правя нещо, няма да искам то да звучи като Stonе Sour (тъй-като така или иначе ще има прилики, неизбежно е). Така че в поне половината от песните аз започнах да свиря на пиано, вече съм страшен на мини-пианото (Джош има диплом за китарист, но първо тръгва като басист - съвсем малък. Свири и на барабани, б.р.).

Та, много от тях имат такова звучене и на мен ми харесва. Същевременно започнах да вмъквам всякакви други инструменти, разни откачени перкусии и неща. Честно казано, исках просто да се забавлявам и да творя.“

Stone Sour се позагубиха от голямата музикална сцена, след като приключиха с турнето на албума Hydrograd от 2017 г. Фронтменът Кори Тейлър работи със Slipknot оттогава, даже беше на турне с шестия им албум We Are Not Your Kind.

Да не забравяме, че през октомври 2020 г. той издаде и дебютния си солов албум CMFT.

Миналия август Кори все пак каза, че по принцип е отворен да прави нова музика и концерти със Stone Sour в някакъв бъдещ период. Попитан дали групата има бъдеще или въпросът засега е висящ, той отговори така:

„Ами висящ е. Не се сърдя на Stone Sour. Просто соловият албум е окупирал вниманието ми в момента и засега искам да се занимавам с него. Имахме малко търкания в миналото - в никакъв случай няма да навлизам в детайли, но за мен беше време да се оттегля замалко. Да правя нещо различно.“