Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Новият участък от софийското метро ще бъде открит днес с водосвет. Церемонията ще се проведе на метростанция „Мизия/Нов български университет“, която се намира в “Овча купел“. 

Участъкът е с дължина 4 км от ж.к. „Красно село” през ж.к. „Овча купел” до Околовръстен път при кв. „Горна баня” и има общо 4 метростанции - „Овча купел”, „Мизия/Нов български университет”, „Овча купел 2” и „Горна баня”. С пускането на тези 4 км от Линия 3 дължината на столичното метро става 52 км с 47 станции.

Метрото по тази отсечка тръгва в 12 часа. Строителството започна през лятото на 2017 г. Това е един от двата етапа, реализиран и с финансиране в размер на 102 млн. евро по оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура”. Според разчетите с новите 4 станции метрото ще превозва първоначално още около 25-30 000 пътници дневно.

Заедно с пускането в експлоатация на четирите нови станции ще заработи и открит буферен паркинг до последната метроспирка при околовръстния път с „Горна баня”. Той е на три нива, свързани помежду си. Новите паркинги ще са 3 и общо местата за паркиране са почти 700. 

 

 

Коментари

....

Протестърите дали ще ги ползват, след като ненавиждат кметицата, под чието ръководство са направени тези станции?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.