Полицията в Кълъмбъс, столицата на щата Охайо, е простреляла и убила чернокожа тийнейджърка в деня, когато съдебните заседатели в Минесота признаха бившия полицай Дерек Шовин за виновен по всички обвинения за смъртта на чернокожия Джордж Флойд през май 2020 г., предаде „Бизнес инсаъйдър“.

Според съобщения в медиите членовете на семейството са идентифицирали Ма'кхия Брайънт като жертва. Жена, заявила, че е майка на Ма'хия, каза пред журналисти, че дъщеря ѝ е на 16 години, докато друга, представила се като леля на момичето, първоначално заяви, че то е било на 15 години.

Тълпа се събра във вторник вечерта на мястото на стрелбата. 

Полицията на Кълъмбъс потвърди пред местните медии, че жертвата е починала при „стрелба с участието на офицер“ в източната част на града във вторник следобед.

Тийнейджърката е била откарана в тежко състояние в болница, където е починала от раните си.

По-късно стана ясно, че полицията е получила сигнал за тийнейджърка, която заплашва други хора с нож. Органите на реда публикуваха видео от полицейски камери, които показват как полицейски служител застрелва тийнейджърката, докато тя размахва хаотично нож и се опитва да прободе две жени.

След като пада, изпуска до себе си голям кухненски нож с черна дръжка.

Местна служба за закрила на децата потвърди, че убитата Ма'кхия Брайънт е била настанена в приемно семейство.

Полицията съобщи, че е публикувала видеото, за да даде повече информация на обществото по случая и че действията на полицая, изстрелял фаталните куршуми, ще бъде разследвани.

„Това е трагичен ден за града Кълъмбъс. Това е ужасяваща, сърцераздирателна ситуация“, заяви кметът Андрю Гинтер, който по-рано призова жителите да запазят спокойствие. „Вярваме, че прозрачността при споделянето на този запис, колкото и да е недостатъчна в този момент, бе от критично значение“, добави той.