Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия сключи споразумение за доставка на 651 000 дози от ваксината „Пфайзер“/„Бионтех“ за Западните Балкани.

Новината обяви еврокомисарят по съседството и разширяването Оливер Вархей.

Дозите ще бъдсат разпределени в региона с помощта на Австрия. Първите доставки ще дойдат през май.

„Ние се грижим за Западните Балкани, чието бъдеще е в ЕС“, отбеляза Вархей в специално изявление.

Доставката е акт на европейска солидарност и инвестиция в здравеопазването и сигурността на целия регион, смята австрийският външен министър Александер Шаленберг.

Дозите са финансирани от пакета на стойност 700 милиона евро, одобрен от Комисията през 2020 г. Целта му е да подпомогне покриването на разноските за ваксините, осигурени по предварителните споразумениея за доставка за партньорите от Западните Балкани.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.