Напрежение се появи между лидерката на БСП Корнелия Нинова и съпредседателката на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова.

Поводът на коя политическа сила първа е хрумнала идеята за мораториум върху решенията на правителството в оставка.

"Едно от най-важните неща в политиката е да си последователен и принципен.

БСП внесохме мораториум правителството на Борисов в оставка да не може да раздава концесии, да продава болници, да назначава, да сменя директори и бордове.

"Има такъв народ" , "Изправи се! Мутри, вън!", "Демократична България" и ДПС гласуваха "против". (Първите три партии УЖ искаха смяна на модела).

След като ги разобличих от трибуната на парламента, се хвърлиха да обясняват как не му било мястото в това решение, а трябвало в отделно такова.

Стар трик - като не искаш нещо да стане - да търсиш процесуални номера.

Някои от "новите" си позволиха да нападат БСП в желанието си да изпъкнат. А сега вече са се засилили да внасят мораториум от свое име.
Очевидно в паника от гафа", написа Нинова във фейсбук.

Парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ (ИМВ) ще предложи мораториум върху решенията на правителството в оставка.

Предложените ще бъде внесено в Народното събрание в понеделник, обяви в събота председателят на групата Мая Манолова.

По думите ѝ ще се разчита на подкрепа от парламентарните групи на партия „Има такъв народ“ и на „Демократична България“.

„Защото и от техните позиции става ясно, че те са против пилеенето на публични пари, раздаването на концесии, сключването на договори, вземането на заеми и назначението на хора в последния момент, „на тъмно“, от един кабинет в оставка“, каза Манолова.

В публикацията във фейсбук Нинова напада и "Демократична България".

"И други странности станаха през първите два парламентарни дни.

Атакуващите с лодка "Росенец" избраха заедно с ДПС председател на Бюджетна комисия, която да се занимава с финансите на държавата.

Много бързо истината започва да излиза наяве.

Очаквам остра реакция на тези мои думи, но предпочитам да се знае истината."

В политиката трябва да си последователен и принципен, а не както постъпват "новите" партии Едно от най-важните неща в...

Публикувахте от Корнелия Нинова в Събота, 17 април 2021 г.