Осем души бяха простреляни и убити при късна нощна стрелба в склад на логистичната компания FedEx в Индианаполис, а стрелецът се самоуби, Асошиейтед пред, позовавайки се на полицията.

Няколко други души бяха ранени в четвъртък вечерта, когато избухна стрелбата в склада близо до международното летище в Индианаполис, каза говорителят на полицията Джини Кук

Най-малко четирима са в болница, включително един човек с критични наранявания. 

Стрелецът не беше идентифициран веднага, а разследващите продължаваха да разпитват свидетели. 

„Все още се опитваме да установим точната причина за този инцидент“, каза Кук.

Това беше последното от неотдавнашната поредица от стрелби в САЩ миналия месец, осем души бяха убити в салон за масажи в района на Атланта, Джорджия, а 10 загинаха при стрелба в супермаркет в Боулдър, Колорадо.

Това беше и четвъртата стрелба с много жертни тази година само в Индианаполис. Петима души, включително бременна жена, бяха застреляни и убити през януари, а мъж беше обвинен в убийството на трима възрастни и дете, преди да отвлече дъщеря си през март.

Полицията е била извикана в четвъртък малко след 23 часа (6 часа сутринта в петък българско време), докато нападателят още е стрелял, каза Кук. По-късно той се е самоубил.

Говорителката описа сцената на местопрестъплението като "гледка, която никой не трябва да вижда “.

Членовете на семействата на работещите в склада се събраха в близък хотел, за да изчакат вест за близките си. Служителите на фирмата нямат право да носят телефоните си при работа на смени в съоръжението, което затруднява контакта с тях, съобщи местният телевизионен канал WTHR-TV.

В района има два хотела и много складове. Междущатска магистрала, която минава край тях е била затворена за час и половина в двете посоки, за да бъде осигурен достъп на линейки и полицейски автомобили.