Първото редовно заседание на 45-ото народно събрание ще е утре в 10 ч. А в дневния ред ще има три точки - изслушване на премиера в оставка Бойко Борисов за Плана за възстановяване, проект за решение за съставяне на специална комисия за ревизия на досегашното управление и избор на състава на три редовни парламентарни комисии - по правни въпроси, по здравеопазване и по бюджет и финанси. 

Това реши Председателският съвет на първата си сбирка. А новата председателка на институцията Ива Митева говори за първи път пред медиите след избирането си. 

Заявките и за изслушване на Борисов, и за комисия за ревизия, бяха направени още в политическите речи след депутатската клетва. Митева каза, че все още не се е чула с министър-председателя в оставка, но това предстои заради дневния ред утре. 

Взето е още решение народните представители тази година да нямат великденска ваканция извън празничните за цялата държавата дни около християнския празник, стана ясно от думите ѝ. 

Митева бе попитана и как е решила да стане част от „Има такъв народ“. И призна, че не е била партиен член никога, а и сега не е - влязла е в листите като експерт, а в работата си начело на Народното събрание „имам пълната свобода спрямо своята експертиза“. Да се включи „от другата страна“ в парламентарната работа - тоест в политиката, решила, след като припознала част от идеите на „Има такъв народ“. Вярва, че в политиката и Народното събрание трябва да влязат млади, нови хора. 

„Аз вече не съм толкова млада, но смятам, че трябва да влезе един новаторски дух, да започне да се подменя съставът - с млади, неангажирани хора, които могат да взимат свободни решения.“