Григор Димитров е в третия кръг на турнира от Мастърс 1000 в Монте Карло на клей. Първата ни ракета сломи Жереми Шарди - 7:6(3), 6:4, и ще се изправи на Рафаел Надал в следващата фаза.

Испанецът, възможно най-неудобният съперник за българина, предвид настилката най-вече, срази Федерико Делбонис малко по-късно - 6:1, 6:2.

Победата над Шарди е втора поредна за Димитров с 2:0 сета край Лазурния бряг.

Мачът започна добре за най-добрия ни тенисист, който набързо поведе с пробив - 3:0, макар че в откриващия гейм трябваше да наваксва от 0:30 на своя начален удар.

Не след дълго резултатът стана 5:2 след две размени. При 3:5 обаче французинът, който залагаше на доста хазартни действия от началото на срещата, върна брейка. Най-сетне рисковете му се оправдаха, а за победната точка в деветия гейм помогна и подхлъзване на Димитров.

В следващия гейм Григор можеше да затвори сета, но опонентът му се измъкна и за първи път от началото на срещата изравни - 5:5.

Сетът стигна до тайбрек, като и в последните геймове имаше перипетии.

Радващо е, че Димитров пое инициативата, дръпна с минибрейк, той бе върнат, но показа, че притежава по-висока класа и дръпна в общия резултат.

Той започна втория с по-стабилни действия. Намали непредизвиканите грешки. Това му донесе успех в петия гейм, когато взе аванс с 3:2 и веднага затвърди. 

Победата можеше да дойде и по-лесно - на своите сервис геймове до края Шарди изпитваше трудности, но някак се задържа в мача. Все пак Гришо направи това, което се очакваше и сега очаква Краля на клея, с когото не за първи ще спори в Монте Карло. Матадора има 11 титли в княжеството.

Димитров има само една победа срещу него и тя е на твърд корт.