Най-известната криптовалута в света - биткойн, продължава да чупи собстените си рекорди и към тази сутрин цената на една монета се търгува на цена от 64 344 долара за парче. Това е повишение с над процент и идва в изключително важен за всички такива валути по света ден. 

Именно на 14 април най-голямата американска платформа за криптовалути "Койнбейс" трябва да направи своето първично публично предлагане на технологичната борса на НАСДАК. Т. нар. IPO е дългоочаквано и може да покаже вятъра, който духа в платната на инвеститорите и да демонстрира истинския потенциал на криптовалутите по света. 

Припомняме, че биткойнът изживява едни от най-добрите си времена от началото на тази година, а за 12-месечен период цената на валутата скочи с няколкостотин процента. Част от причините за този растеж е включването на институционалните инвеститори в търговията - големи хеджфондове и инвестиционни банки. 

Скорошно изследване в САЩ пък показа, че една голяма част от американските граждани, които имат право на 1400 долара помощ от спасителния план на администрацията на Байдън, смятат да налеят парите именно в инвестиции в криптовалути и на фондовите борси.