Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Кметовете на София и Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов повече няма да са заместници на Бойко Борисов в ГЕРБ, научи Клуб Z от партиен източник.

Информацията потвърди индиректно пред наш репортер и самият Борисов, след като в публичното пространство от дни вървят слухове, че двамата ще изпаднат от партийното ръководство.

Причината е, че Фандъкова и Николов не са „организирали партийно изборите“ в своите градове.

„Дадени са толкова милиони за процъфтяването на София и Бургас, толкова много неща се направиха - метрото, Южната дъга, милиони за детски градини... В Бургас се строи непрекъснато... Явно това не е представено както трябва. В Бургас ГЕРБ бие с жалък процент хората на Трифонов, за София да не говорим, каза пред Клуб Z Борисов. - Работата им като кметове е много добра, явно партийната работа куца.“

В столицата „Демократична България“ победи ГЕРБ в два от трите софийски района. А  в Бургас хората на Борисов взимат четири мандата, срещу три за „Има такъв народ“ на Слави Трифонов.

За смяната на двамата кметове се заговори веднага след като стана ясно, че на 11 май ще се проведе заседание на Националното събрание на ГЕРБ, което се очаква да обсъди резултатите от изборите и да раздаде „наказания“ за незадоволителния резултат, макар партията отново да е първа политическа сила. Официалното обяснение за свикване на висшия форум не са парламентарните избори и резултатите от тях. Конференция ще има, защото по устав такава се свиква веднъж на 4 години, а последният висш партиен форум бе през ноември 2017 г. 

Промените в тясното ръководство – Изпълнителната комисия, може да засегнат и други нейни членове.  Освен Фандъкова и Николов в нея влизат още: Томислав Дончев, Цвета Караянчева, Красимир Велчев, Менда Стоянова, Живко Тодоров, Пламен Нунев, Даниела Дариткова и Тодор Тодоров. 

Според източници на Клуб Z с партийните си постове в ръководството на партията ще се разделят още бившата вече депутатка Менда Стоянова, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, депутатът от Русе Пламен Нунев. Последният е подал оставка още миналата седмица. Резултатите на партията в дунавския град на изборите не са добри - "Има такъв народ" е първа сила в региона, макар и с едва стотина гласа преднина.

Коментари

Герберащината

Е ми не са ги организирали както трябва, в други населени места месни лихвари и мутри къде по добре се справиха, всички за ГЕРБ , а който не ще бой....
i l's picture
i l
ivanll

Мда

Явно съвсем няма досег с реалността, след като ги смята тия двамата за добри кметове.

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.