Ученик откри огън в гимназия в САЩ по полицаи, които го застреляха, предаде Асошиейтед прес.

Служителите на реда се отзовали на сигнал за въоръжен човек в банята на гимназията „Остин Ийст Магнет“ в град Ноксвил, Тенеси, вчера следобед. Те призовали нарушителя, който по-късно се оказал ученик от учебното заведение, да излезе.

Вместо да се вслуша в нарежданията, ученикът произвел изстрели, като ранил един от полицейските служители в горната част на крака. Колега на простреляния отвърнал с куршуми и убил на място нападателя.

Кметицата на Ноксвил Индия Кинканън съобщи, че се е срещнала с пострадалия полицай и му е благодарила, че е поставил живота си в опасност, за да спаси учениците и служителите в училището.

„Той е в съзнание и е в добро настроение. Срещнах се с жена му, той ще се възстанови“, каза тя и добави, че полицаят ще трябва да се подложи на операция. „Той каза, че предпочита да бъде ранен, отколкото да пострада друг човек.“

Трима тийнейджъри, учили в същата гимназия в Ноксвил, били застреляни при отделни инциденти в началото на годината, като не се знае дали има връзка между случаите.

Следващите два дни в „Остин Ийст Магнет“ ще са неучебни, като специално са изпратени психолози, които да са на разположение на учениците.