Шефът на Съдийската комисия на БФС Костадин Гергинов отправи критики към клубове и журналисти при гостуване в Студио "Дерби". Напоследък срещу него и реферите валят обвинения, като шампионът "Лудогорец" и ЦСКА 1948 му посветиха цели декларации. 

Той получи подкрепа от ЦСКА-София и "Левски", но "червените", начело с Любослав Пенев бяха недоволни от дузпата, с която "Арда" изравни на "Българска армия" в събота за 1:1.

"Атаките са на лична основа и започнаха след мача "Царско село" - "Лудогорец" - заради контузията на Антон Недялков, рече Гергинов.

Бях на Армията на ЦСКА - "Лудогорец". Исках да се видя с журналисти и да дебатираме по някои теми, но никой не прояви интерес. След мача един неуспял журналист каза: "не разбирам от футбол", но разбира се, почна съдиите. Чудя се на този мач ли съм бил или на друг."

Босът явно визираше изпълнителния директор на "орлите" Ангел Петричев, работил като журналист преди да отиде в Разград. Петричев не беше доволен от Волен Чинков, срещу назначението на когото клубът излезе с позиция преди срещата - задето софийски рефер е получил наряд. Според директора арбитърът спестил два червени картона на домакините и не дал дузпа за отбора му.

"Колегата, който се изказа от "Лудогорец", е ваш колега -  журналист, продължи Гергинов в същия дух. - Съдийството го има поне 50 години преди да се роди този ваш колега. То е на 100 години.

Още от царско време столичните съдии са имали отговорността да свирят на софийските отбори. Така е било, така и ще бъде."

Според реферския началник дискусионните дузпи от последния кръг - за "Арда" срещу ЦСКА-София, и за "Лудогорец" срещу "Монтана", са "защитими".

В първия случай имало "завъртане" от страна на защитник на ЦСКА-София спрямо нападател на гостуващия тим, а в другия "преса, смачкване".

Нататък Гергинов продължи с това как редовно сменява съдийските наблюдатели на срещите, за да не тръгват интриги за техни обвързаности към дадени клубове. Но защити реферските наряди - някои негови подопечни доказали, "че могат да свирят", а некоректно ги сварзвали с определени отбори.

Според него клубовете редовно се допитват до рефери, когато пишат жалби, или там работят бивши рефери. Това личало, но "няма лошо".

След това той коментира работата на журналистите и посочи грешки. С това искаше да покаже, че няма безгрешни хора, а това важало и за съдиите.

Откакто е председател от няколко месеца, Гергинов е получил обаждане само от един клубен бос - президента на "Локомотив" (Пловдив) Христо Крушарски, който пред него изразил опасения, че "еди кой си си пие кафето с еди кой си".