"Манчестър Юнайтед" победи "Тотнъм" с 3:1 в двубой с голям заряд и предистория от Висшата лига. "Червените дяволи" направиха обрат на стадиона на съперника си, след като губеха на почивката.

През октомври миналата година "шпорите" унизиха "Юнайтед" с 6:1 на "Олд Трафорд", но след това загубилите тръгнаха нагоре, а обратен е пътят на победилите. С днешната развръзка тимът на Оле Солскяр отдалечи "Тотнъм" от топ 4, предвид и резултатите от други мачове.

Хюн Мин Сон наказа грешка в защитата на гостите в 40-ата минута и "Тотнъм" поведе. Минути преди това гол на Единсон Кавани за гостите беше отменен с разглеждане на ВАР. Причината бе, че в старанието си да се измъкне от Сон, участвалият в атаката Скот Мактомини докосна лицето на корееца с ръка.

През първото полувреме и двата тима действаха твърде предпазливо, но това се промени от 46-ата минута. "Юнайтед" заигра доста по-активно и в 57-ата Фред изравни след брилянтно разиграване пред наказателното поле на "шпорите". Логичен гол с оглед на действията на двата състава. 

А почти всяка атака и от двете страни вдигаше пулса на гледащите.

"Юнайтед" продължи да е по-добрият отбор и логично поведе с 2:1 - уругваецът заби с глава в "правилната" врата в 79-ата. Малко след това "Тотнъм" можеше да изравни - с автогол. След корнер Кавани отклони топката с глава и тя срещна гредата. Видеоповторенията показаха, нападателят всъщност предотврати попадение - кълбото влизаше в мрежата.

"Тотнъм" обаче не успя да натисне, до края топката бе по-често по-близо до вратата на лондончани. В добавеното време резервата днес Мейсън Гринууд, асистирал на Кавани по-рано, също успя да се разпише - 3:1.

По-рано "Уест Хем" би "Лестър" с 3:2, след като водеше с 3:0, а две от попаденията реализира Джеси Лингард. Вчера пък "Ливърпул" най-сетне спечели у дома - 2:1 срещу "Астън Вила" с победен гол в самия край. А "Манчестър Сити" допусна неочаквано 1:2 с "Лийдс" като домакин, след като бе с човек повече през цялото второ полувреме.

"Сити" води със 74 т., следват "Юнайтед" - 63, "Лестър" - 56, "Уест Хем" - 55, "Челси" - 54, "Ливърпул" - 52, "Тотнъм" - 49 и т.н.