Както след всеки вот, и този път ВМРО иска касиране на изборите в Турция. Това обяви на пресконференция днес зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки.

Според него наблюдатели на ВМРО във всички 35 секции в югоизточната ни съседка са установили множество нарушения. В изборна секция в град Чорлу, например, протоколът е бил сгрешен напълно, е председателят на секцията дори не е знаел български език.

Касирането няма да промени резултата на ВМРО, смята Джамбазки, но ще пренареди мандатите в парламента.

"Така че, например коалиция "Демократична България" да измести ДПС. И въпреки, че тази коалиция е наш ярък политически противник, все пак е коалиция, съставена от български партии. Така че, колкото по-назад е етническата партия, толкова по-добре за цялото общество, не само за нас", коментира евродепутатът.

ВМРО признават изборния резултат, допълни той. Политическите ротации са съвсем нормални и за партията не е въпрос "на живот и смърт" да има свои представители в Народното събрание.

"Ние би трябвало да искаме реванш веднага и защото нашите структури са в такова настроение и защото хората са изключително надъхани и искат реванш, искат нови избори бързи, за да можем да постигнем по-добър резултат. Още повече вече знаем нашите слаби места. Но тази ситуация, в която се намираме, изисква да има стабилно и ползотворно управление", добави той

Партията още не е решила дали при нов вот ще се явява самостоятелно или в коалиция, каза още Джамбазки.