Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Европейската комисия призова днес отново държавите от ЕС да ратифицират Истанбулската конвенция.

Досега шест страни членки, сред които и България, още не са го направили.

ЕС подписа конвенцията през 2017 г. и ратифицирането на документа остава водеща цел за Комисията, заяви говорителят й Ерик Мамер. И допълни, че насилието над жените е неприемливо, има нужда от законодателство в тяхна защита.

Журналистическият въпрос бе зададен в контекста на „дивангейт“ (sofagate). Такава известност придоби в Брюксел посещението на председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен в Турция на 6 април. Тогава тя бе пратена да седне встрани на диван. Докато президентът Реджеп Ердоган и председателят на Европейския съвет Шарл Мишел седнаха в кресла един до друг.

Един от въпросите, които Фон дер Лайен обсъди с Ердоган, бе оттеглянето на Турция от Истанбулската конвенция. Мнозина видяха в постъпката на Ердоган послание, свързано с отношението към жените според ислямските традиции.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.