Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Прилагането на ваксината на "АстраЗенека" срещу коронавирус ще продължи у нас, но тя ще се слага с повишено внимание на жени на възраст под 60 г. Това стана ясно на извънреден брифинг на Националния ваксинационен щаб, след като Европейската агенция по лекарствата обяви, че в много редки случаи е възможно имунизацията с оксфордската ваксина да има връзка с образуването на съсиреци.

Проверяваните случаи на тромбози от европейския регулатор, които ляха докладвани, са именно при жени в описаната възрастова група. 

Здравните власти у нас съобщиха, че се очаква и указание от европейския регулатор. Повече подробности обаче се очакват утре на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Ваксинационният щаб бе свикан спешно днес от министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов - след съобщението от ЕАЛ. 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.