"Реал" (Мадрид) - "Ливърпул" и "Манчестър Сити" - "Борусия" (Дортмунд) са първите четвъртфинали в Шампионската лига - тази вечер от 22 часа.

Два от най-великите клубове в турнира - "белите" от Мадрид и "червените" от "Анфийлд", подновяват старо съперничество. Още се помни финалът от 2018 г., спечелен от испанския гранд с 3:1.

Доста неща се промениха оттогава и в двата отбора, особено в "Реал", в който не са някои от големите герои на онзи сблъсък, начело с Кристиано Роналдо и Гарет Бейл. А Серхио Рамос, който контузи Мохамед Салах в началото на двубоя, е извън строя заради травма.

"Ливърпул" доста подобри представянето си в последните седмици, особено като гост. На този етап проблемите в отбрана изглеждат позакърпени.

"Реал" е без Еден Азар, освен Рамос. И с мисъл за мача срещу "Барселона" през уикенда - той е от пряко значение в битката за титлата на Испания.

В другия двубой има изявен фаворит и това е "Манчестър Сити", който се е устремил към безпрецедентните четири трофея в края на сезона.

"Гражданите" са във форма и без проблеми за титулярния състав. Очаква се да спечелят.

"Борусия", който е далеч от най-силните в Бундеслигата, е лишен от услугите на Джейдън Санчо (няма да играе срещу бившия си отбор), Аксел Витсел и още неколцина други футболисти.

Любопитно е, че срещу "Сити" ще се изправи Ерлинг Холанд, който е спряган за трансфер в бъдещия английски шампион. И в още някалко европейски гранда.