Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Върховният представител на ЕС за външната политика Жозеп Борел изрази тревога заради придвижването на руски войски близо до Украйна.

„Следим с голямо безпокойство руската военна активност около Украйна. Непоколебима подкрепа за суверенитета и териториалната цялост на Украйна“, написа в Туитър дипломат номер 1 на Европа.

Преди това той разговаря по телефона с украинския външен министър Дмитро Кулеба. Шефът на киевската дипломация ще участва този месец в Съвет „Външни работи“ на ЕС.

Миналата седмица Украйна обвини Русия, че струпва войски на северната и на източната й граница, както и на анексирания Крим. Кремъл не отрече придвижването на военни части, но увери, че то не заплашва никого. Говорителят му Дмитрий Песков каза, че ситуацията по линията за контрол между украинските въоръжени сили и проруските сепаратисти е доста тревожна и се извършват множество провокации. Москва също така предупреди, че всякакво разполагане на войски на НАТО в Украйна ще доведе до повишаване на напрежението близо до руските граници. И ще принуди Русия Москва да предприеме допълнителни мерки.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.