Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Президентът Румен Радев гласува в 11 ч. Той направи това с машина, като в коментара си след това отговори задочно на критиките на премиера Бойко Борисов за определената дата за вота и да изрази за пореден път мнението си за правителството. Посочи, че е гласувал за "свободна, справедлива, просперираща България" и срещу "разпада на държавността, беззаконието и корупцията".

"Тези избори ще са първата стъпка към нормалността, към завръщането към законите и правилата. Вярвам, че макар и трудно, взимаме съдбата си в ръце и тези избори ще са първа стъпка към завръщане на държавността", обяви.

След което предупреди, че ако не излезем масово да гласуваме днес "историята ще ни прати на поправителен по демокрация". "Нека всички да дадем гласа си днес да имаме един представителен парламент".

На критиката на Борисов, че е трябвало да насрочи изборите за следващата седмица, Радев отвърна с:

"Изборите трябваше да бъдат много по-рано, още миналата година. Хаосът щеше да бъде избегнат, животът на хидяди съхранен, бизнеси - спасени".

Радев бе помолен да коментира и т.нар. шпионски скандал - с високопоставени служители във военното министерство, заподозрени, че са предавали класифицирана информация на Москва. По думите му "вместо самохвалство трябва да се отговаря на тежки въпроси - защо високопоставени служители, чийто допуск се издава от служби, пряко подчинени на министър-председателя, се пренебрегват. "Очаквам не само пълно разследване на случая, а и задълбочен анализ на причините", заяви.

След което отбеляза, че следващото правителство го очаквало много работа, за да възстанови държавността след правителството на Борисов.

Коментари

Калин

Това руско мекере трябваше да го няма още миналата година !

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.