Президентът Румен Радев гласува в 11 ч. Той направи това с машина, като в коментара си след това отговори задочно на критиките на премиера Бойко Борисов за определената дата за вота и да изрази за пореден път мнението си за правителството. Посочи, че е гласувал за "свободна, справедлива, просперираща България" и срещу "разпада на държавността, беззаконието и корупцията".

"Тези избори ще са първата стъпка към нормалността, към завръщането към законите и правилата. Вярвам, че макар и трудно, взимаме съдбата си в ръце и тези избори ще са първа стъпка към завръщане на държавността", обяви.

След което предупреди, че ако не излезем масово да гласуваме днес "историята ще ни прати на поправителен по демокрация". "Нека всички да дадем гласа си днес да имаме един представителен парламент".

На критиката на Борисов, че е трябвало да насрочи изборите за следващата седмица, Радев отвърна с:

"Изборите трябваше да бъдат много по-рано, още миналата година. Хаосът щеше да бъде избегнат, животът на хидяди съхранен, бизнеси - спасени".

Радев бе помолен да коментира и т.нар. шпионски скандал - с високопоставени служители във военното министерство, заподозрени, че са предавали класифицирана информация на Москва. По думите му "вместо самохвалство трябва да се отговаря на тежки въпроси - защо високопоставени служители, чийто допуск се издава от служби, пряко подчинени на министър-председателя, се пренебрегват. "Очаквам не само пълно разследване на случая, а и задълбочен анализ на причините", заяви.

След което отбеляза, че следващото правителство го очаквало много работа, за да възстанови държавността след правителството на Борисов.