Най-горещата двойка в тениса - Елина Свитолина и Гаел Монфис, обяви годежа си в социалните мрежи. Украинката (№5 в световната ранглиста) показа пръстена си.

"Да за началото на нашето завинаги", пише Свитолина.

Изглежда, че сватбата ще е през юли.

Елина и Гаел са заедно от малко повече от две години. Те навсякъде демонстрираха връзката си. Когато участваха заедно в турнири, единият сядаше в ложата на другия, ако не играеха по едно и също време.

YES !!! to the beginning of our forever@iamgaelmonfils #July2021 (XV) (III)

Публикувахте от Elina Svitolina в Събота, 3 април 2021 г.

На 23 февруари обаче двойката обяви раздяла.

"Решението беше изключително трудно, защото ние все още се обичаме, гласеше съвместно изявление. - Но двама добри приятели просто осъзнаха, че е време да си дадат пространство и да си помогнат да живеят с възможно най-много радост и пълнота. Няма да коментираме повече и предварително ви благодарим, че уважавате нашият личен живот. Изпращаме любов на всички."

Дни преди това Монфис (№14 в света) отпадна още в първия кръг на Откритото първенство на Австралия, така той затвори година без спечелен мач. 2020-а бе кошмарна за французина - с контузии и поражения на старта на турнири.

В Мелбърн той се разплака пред репортери и помоли да бъде "пожален". Свитолина го подкрепи тогава, но и за нея надпреварата не бе от най-успешните.

След това дойде обявената разлъка, съпроводена със закриване на общия им профил в инстаграм, наречен G.E.M.S Life по инициалите на имената им.

Това предизвика и шеги. Например от страна на Милош Раонич, който заяви, че раздялата в тениса го е натъжила повече от тази между Ким Кардашиян и Кание Уест. Двете звезди се развеждат след 7-годишен брак.

"По-тъжен съм за G.E.M.S Life, отколкото за Kimye", написа канадецът в туитър.

Но ето, че при Свитолина и Монфис има развитие в положителна насока. Украинката живее от години в Лондон, така британската столица стана дом и за Гаел. Не е ясно дали двойката ще продължи да пребивава там вече като семейство - извън турнирите.