"Челси" най-после записа загуба с треньора Томас Тухел и тя е доста неочаквана - домакинско 2:5 срещу "Уест Бромич Албиън" във Висшата лига.

"Сините" са в битка за топ 4, а УБА е предпоследен с 21 т. - на 7 по-малко от спасителното 17-о място, където в момента е "Нюкасъл", който има и мач по-малко.

Кристиан Пулишич откри за домакините в 27-ата минута, но около 120 секунди по-късно започнаха проблемите им. Тиаго Силва беше изгонен заради втори жълт и червен картон.

На почивката резултатът вече бе 2:1 за гостите с голове в добавеното време на Матеус Перейра. В средата на втората част УБА вкара още два пъти, Мейсън Маунт намали (три гола за 8 мин.), но в края Калъм Робинсън фиксира крайното 5:2 с второто си попадение.

"Челси" заема четвъртото място, с две точки повече от "Ливърпул" и "Уест Хем", и три от "Тотнъм", като лондонските тимове имат мач по-малко.

По-късно "Манчестър Сити" направи поредна крачка към титлата, при това по шампионски начин - 2:0 на терена на "Лестър". "Гражданите" играха предимно с втория си състав явно с мисъл за Шампионската лига идната седмица - домакинство срещу "Борусия" (Дортмунд).

В техните редици бе и Серхио Агуеро, раздялата с когото бе обявена преди дни. Беше заменен.

През първото полувреме по един гол не беше зачетен - заради засади, а "Сити" удари греда. В 58-ата Менди откри резултата, а в 74-ата Габриел Жезус удвои.

Така тимът на Пеп Гуардиола води със 17 т. пред "Манчестър Юнайтед" и е само въпрос на време да стане шампион.

В късния мач "Ливърпул" се разправи с "Арсенал" в Лондон - 3:0. "Червените", които с победата на "Сити" бяха официално детронирани, бяха поне с класа над своя съперник.

През първото полувреме техният мерник изневери, но след почивката набързо приключиха съперника си. Решаващо се оказа влизането на Диого Жота, който вкара в 64-ата и 82-ата, а Мохамед Салах бе точен в 82-ата.

Битката за топ 4, като изключим "Ман Сити", се заплита.