Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Представители на Иран, Китай, Русия, Франция, Германия и Великобритания ще обсъдят днес на онлайн среща евентуалното завръщане на САЩ в ядрената сделка от 2015 г., обяви снощи Европейският съюз, предаде Ройтерс.

Администрацията на американския президент Джо Байдън се стреми да въвлече Иран в диалог, така че двете страни да подновят ангажиментите си по споразумението, тоест САЩ да отменят икономическите санкции срещу ислямската република, която в замяна да ограничи ядрената програма за мирни цели.

През 2018 г. тогавашният президент на САЩ Доналд Тръмп денонсира сделката и наложи отново санкции срещу Техеран. Година по-късно Иран започна поетапно да нарушава клаузи на споразумението.

В съобщението на ЕС за днешните разговори между Иран и световните сили се посочва, че те целят „пълното и ефективно прилагане на споразумението от всички страни“.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.