„Ботев“ (Пловдив) съобщава за двама футболисти, заразени с коронавируса - Мишел Еспиноса и Салиф Сисе. Така общият брой на инфектираните в клуба е четирима.

В понеделник стана ясно, че с COVID-19 са старши треньорът Азрудин Валентич и анализаторът Кристиан Тиритиело. Състоянието на всички е добро, поставени са под карантина.

Всички останали тестове са отрицателни, но утре ще бъдат направени нови изследвания на отбора и треньорите, пояснява „Ботев“.

Вчера „Левски“ оповести, че положителен резултат за коронавируса е дал старши треньорът Славиша Стоянович, след като се е завърнал в България в паузата заради световните квалификации.

„Левски“ и „Ботев“ предвиждат контролни срещи в края на седмицата, а в средата на следващата не играят за Купата на България, тъй като отпаднаха преди полуфиналите.

По програма „канарчетата“ гостуват във Враца на съименника си на 8 април, а „сините“ играят срещу „Черно море“ на 11-и във Варна. Според приетите протоколи мач се отлага при минимум десет заразени в отбор. 

Очаква се и двата отбора да бъдат водени от помощник-треньори не само в контролите, а и в срещите за първенството.