Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

28,5% от българите, които са заявили своето категорично намерение да гласуват на 4 април, предпочитат да дадат вота си машинно. Повечето от интервюираните – 48,5 на сто, обаче залагат на гласуването с хартиена бюлетина. 

Това сочат данните от национално изследване за пълнолетното население на страната, което е проведено в периода 12-20 март 2021 г. със собствени средства на "Екзакта Рисърч Груп". Интервюирани са 1005 пълнолетни лица в 123 гнезда в 90 населени места на страната.

Младите на възраст под 40 години, висшистите и столичани най-често избират да гласуват машинно.

Машинното гласуване е предпочитан начин гласуване от привържениците на "Демократична България", от симпатизантите на "Има такъв народ" и на "Изправи се! Мутри вън!", сочи още изследването. 

По-голямата част от избирателите на останалите партии предпочитат да гласуват с хартиени бюлетини. 

Всеки четвърти от решилите да гласуват на парламентарния вот съобщава, че все още се колебае дали да гласува машинно или с хартиена бюлетина. Най-много колебаещи се как да гласуват има сред столичани и сред хората на средна възраст. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.