Бруно Акрапович не знае конкретната причина за уволнението си от ЦСКА-София и отрича отборът да е в конфликт с него заради методите му на работа. 

Босненецът, който бе освободен в неделя вечерта, за да отстъпи на Любослав Пенев, даде първото си интервю след смяната - за Нова телевизия.

Още когато новината гръмна, а и вчера в издания, в които се прокарва определена политика по отношение на клуба на Гриша Ганчев, бе тиражирано, че тимът се опълчил на наставника пред ръководството.

„Не съжалявам, че станах треньор на ЦСКА, това е най-силният отбор в България, заяви Акрапович, който си тръгна от „Локомотив“ (Пловдив), за да приеме офертата на „червените“ на 8 ноември 2020 г. - Целта, която ми беше поставена, когато дойдох, бе отборът да е на второ място и да спечелим Купата на България. За съжаление животът на треньора е такъв. Багажът ти е винаги трябва да е готов.“

В официалната информация на ЦСКА-София се казва, че смяната е по инициатива на главния мениджър Стойчо Стоилов, а собствениците се отдръпнали, макар че продължавали да осигуряват бюджета. 

„Стойчо Стоилов ми се обади и за десет секунди ми съобщи решението на ръководството. Не ми бе обявена конкретна причина заради която се разделяме. Но приех решението. Аз съм позитивен човек и гледам напред. Не съм обиден на никого в ЦСКА. Опитах да създам добра атмосфера в отбора, мисля, че се представяхме добре. Можехме да бъдем по-добри единствено в атака, но не се получи“, добави двукратният носител на Купата на България с „Локомотив“ (Пловдив).

През зимата той се лиши от четирима футболисти, преминали в чужбина - Валентин Антов, Юнус Санкаре, Ахмед Ахмедов и Али Соу.

„Нито един треньор не иска да се разделя с най-добрите си играчи. Не бях съгласен с това, но клубната политика е такава. Надявах се, че ще вземем качествени заместници на Валентин Антов и Али Соу. Привлякохме добри играчи, но им е нужно време да се адаптират в отбора. Не съм имал проблеми с играчите. Чух какво се говори, но това не е вярно. Имахме хубава атмосфера в съблекалнята“, каза още специалистът, спряган за „Динамо“ (Загреб), който в момента е без старши треньор.

Той потвърди писания, че като оперативно ръководство в момента ЦСКА-София се управлява от сина на Гриша Ганчев - Данаил:

„В последния месец комуникирах с Данаил Ганчев, имаше напрежение, след като Гриша Ганчев обяви, че се оттегля от клуба. Опитах да туширам това напрежение. Разделихме се по добър начин. Няма да кажа нито една лоша дума за ръководството на ЦСКА. Тази година не мисля, че отборът ще стане шампион. Стискам палци да вземе Купата. Ако аз бях начело, това 100 процента щеше да се случи.“

Любослав Пенев направи първата си тренировка с отбора вчера. Той освободи двама от помощниците на Акрапович - Даниел Моралес и Красимир Чомаков. Ще работи с дългогодишния си асистент и треньор на вратарите Йордан Йорданов-Жан и с Пабло Караско Гомес, с които бе в „Царско село“.

По-късно Стойчо Стоилов отговори на Акрапович във фейсбук (запазен е оригиналният правопис):

"Мисля, че след днешните интервюта на Бруно е редно да се уточни следното:

Поставена му е цел Купа и Шампион , ако стане 2 ри понеже си знаем номерата в смешното ни първенство и вземе купата договора автоматично му се удължава , без  коментар за играта и резултатите на отбора след зимната подготовка. Всичко е минало ,благодаря му за свьршеното в ЦСКА и му желая успех!

п.п И да уточня друго...че се видях лично с него очи в очи и му съобщих, че вече не е треньор на ЦСКА , а не както се спекулира днес , съм му казал по тел....мн неточности станаха вече"

Мисля, че след днешните интервюта на Бруно е редно да се уточни следното: Поставена му е цел Купа и Шампион , ако стане...

Публикувахте от Stoycho Stoilov в Вторник, 30 март 2021 г.

Пенев няма да бъде представян пред медиите тези дни, а ще даде интервю пред клубния сайт. Той ще говори на брифинг най-рано другата седмица - преди първия полуфинал за Купата срещу „Лудогорец“.