Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Едва 14 процента от собствениците на заведения са съгласни да работят само градините на обектите, съобщи БНР.

Здравният министър Костадин Ангелов обяви, че само частите на открито на кафенета и ресторанти ще могат да отворят след 1 април.

Друга част от обектите приемат подобна възможност, но при компенсации за бизнеса по време на периода на ограничения по програмата за подкрепа чрез оборотен капитал.

Значителна част обаче са против такова частично отваряне, показва анкета на Сдружението на заведенията, съобщи за БНР Марин Сотиров от браншовата организация:

„Не може едно заведение да се издържа само с градина. Бизнесът не е конструиран да работи само на външни места. С нас това нещо не е обсъждано и ние не сме съгласни. Идеята беше това отваряне на външните части на заведенията да е пожелателно - тези хора, които искат да работят с градините си, да го направят пожелателно и да си получават в същото време обаче компенсации“, обясни той.

От бранша се опасяват, че отварянето единствено на външните площи може да ги остави без държавни помощи, а функционирането само на тези ограничени пространства няма да е достатъчно да поддържат бизнеса си.

От Сдружението на заведенията в позиция вчера се обявиха против частично разхлабване на мерките. В позицията си те настояха и за отваряне на нощните заведения от 15 април.

В понеделник с призив излязоха и от Сдружението за модерна търговия, в което членуват големи търговски вериги. Те искат при евентуално удължаване на противоепидемичните мерки да отпадне затварянето на големите магазини за търговия с нехранителни стоки.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.