Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Обвиненият в шпионаж бивш ръководен кадър от военното разузнаване Иван Илиев оттегли молбата си за по-лека мярка за неотклонение и така остава за постоянно под стража, съобщи Би Ти Ви.

Той беше задържан в рамките на мащабна спецоперация срещу шпионска клетка, инфилтрирала Министерството на отбраната, военната разведка и Народното събрание. Според прокуратурата Илиев и вербувани от него действащи служители във ведомствата са събирали поверителна информация, която след това е стигала до чужди държави.

На пресконференция бяха показани кадри със съпругата на Илиев, която е посещавала руското посолство в София и беше заявено, че е поддържала близки отношения с дипломати от него. Двама от тях бяха обявени за персона нон грата. 

Преди дни пък другите четирима арестувани от групата останаха за постоянно в ареста.

Адв. Даниела Никифорова обясни днес, че Иван Илиев се е отказал да иска от Военно-апелативния съд по-лека мярка с мотива, че няма смисъл, след като другите от групата са зад решетките.

Прокурорът полк. Стоян Лазаров не уточни колко още обвинения ще бъдат повдигнати. Обвиняемите не са давали обяснения, а освен това не са разгледани и всички доказателства.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.