Фаворитите спечелиха неделните световни квалификации за Мондиал 2022 - кой лесно, кой с повече усилия. Стигна се до равенства между равностойни отбори, а Исландия продължава да губи.

Ето най-интересното от поредните мачове по пътя към Катар.

Група В

Очакванията за безоблачно начало за Испания не се сбъднаха и нищо чудно да се стигне до битка с окрилената от завръщането на Златан Ибрахимович Швеция. 

Иберийците имаха тежко гостуване в Грузия, а на стадиона присъстваха 15 хиляди зрители, което може би даде отражение, тъй като вече от близо година футболистите в Западна Европа играят „тихи“ двубои.

Домакините откриха чрез Кварацхелия в 44-тата. В 56-ата Феран Торес изравни, а „Ла роха“ избегна второ реми с попадение чак в добавеното време на звездата на „РБ Лайпциг“ Дани Олмо.

Швеция пък разби Косово с 3:0 като гост и е с пълен актив от 6 т., докато Испания е с 4.

Група D

Франция също се коригира след неубедителния старт и спечели с 2:0 в Казахстан с голове през първото полувреме. Украйна и Финландия пък направиха 1:1, като размениха голове в края на срещата. Скандинавците изравниха от дузпа в 88-ата.

Така Франция има 4 т., а равностойните ѝ преследвачи са с по 2.

Група F

Дания е убедителен лидер с 6 точки, след като не се смили над Молдова - 8:0. Израел и Шотландия стигнаха до 1:1, а Австрия си позволи да се окаже в ролята на догонващ срещу Фарьорските острови, но още през първото полувреме стигна до 3:1, което е крайният резултат.

Австрийците са втори с 4 т., шотландците трети с 2 т.

Група I

Англия взе труден тест - 2:0 срещу Албания в Тирана, а точни бяха Хари Кейн и Мейсън Маунт, съответно в 39-ата и 63-тата.

Полша не сбърка срещу Андора - 3:0, а Унгария записа същия резултат срещу Сан Марино.

Британците водят с 6 т., поляците и маджарите ги следват с по 4, Албания има 3 т.

Група J

В един от интересните мачове на кръга Германия постигна 1:0 в Букурещ, благодарение на гол на Серж Гнабри в 17-ата. Малко преди това румънците пропуснаха чисто положение.

Северна Македония разгроми Лихтенщайн с 5:0, а пропадането на Исландия продължава - 0:2 срещу Армения в Ереван. Бергесян отчая северняците с попадения в 53-тата и 74-тата.

Не е изненада, че Германия има пълен актив, но донякъде е неочаквано, че Армения също е с две победи от 2 мача. Следват Северна Македония и Румъния с по 3 т.