Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Гърция е готова с изискванията към чуждестранни туристи за предстоящия летен сезон и протоколът включва представяне или на сертификат за ваксинация, или отрицателен PCR тест на влизане в страната. На границата властите ще прилагат и бързи тестове за COVID-19 за летовниците, става ясно още от думите на гръцкия министър на туризма Харис Теохакис, цитиран от БНТ.

 Осигурени са специализирани хотели за туристи, които евентуално покажат симптоми на заразяване.

Очаква се летният ваканционен сезон за започне на 14 май, а при благоприятно развитие на пандемията е възможно откриването да бъде и по-рано. Въвежда се строг протокол по спазване на противоепидемичните мерки в туризма. А една от тях е старт на масова ваксинация на хората, работещи в бранша. 

Според министъра имунизациите започват още в началото на април и Гърция е осигурила нужните дози ваксини за целта. 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.