Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Отрицателен тест за коронавирус ще е "визата" за достъп до магазини в Берлин, като от изискването ще бъдат освободени хората, пазаруващи в супермаркети, аптеки и дрогерии. Това е една от новите по-строги мерки в битката с пандемията в германската столица, съобщи ДПА, цитирана от БТА. Решението съобщи кметът на града-провинция Михaел Мюлер след заседание вчера. Очаква се органичението да влезе в сила в сряда.

Музеите и бизнесите, предлагащи услуги, които налагат близък физически контакт, като фризьорски салони и студия за татуировки, ще могат да работят с клиенти, но персоналът също ще трябва да представя отрицателни тестове за COVID-19.

Германия трябва да намали броя на инфекциите през следващите седмици или рискува да се появят нови мутации на вируса, устойчиви на ваксините, предупреди водещ съветник на канцлера Ангела Меркел.

„Ние сме в най-опасната фаза на пандемията“, заяви началникът на кабинета на канцлера Хелге Браун в интерю за в. „Билд ам зонтаг“.

„Следващите няколко седмици ще определят дали ще можем в обозримо бъдеще да овладеем пандемията. Ако броят на заразените отново скочи рязко, има нарастваща опасност следващата мутация на вируса да стане резистентна на ваксина. Тогава ще ни трябват нови ваксини, отново ще трябва да започнем да ваксинираме отначало“.

Според него в регионите, където броят на случаите на 100 000 души през последните седем дни е над 100, са нужни допълнителни ограничения. Възможно е да бъде въведен регионален вечерен час, защото най-високите нива на заразяване са при събирания по домовете. Браун очаква ситуацията да се подобри през май, благодарение на ефекта от ваксинацията и затоплянето на времето.

Коментари

....

Маганизи? Мангизи? Магазини?

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.