Премиерът Бойко Борисов се срещна с труженици от пътното строитество, ръкува се, поинтересува се кой какво точно работи - по ремонтиращото се трасе от АМ "Тракия" - от Чирпан съм Стара Загора.

Всичко това бе ознаменувано с поредица от станалите традиционни видеовключвания на живо във фейсбук профила му.

Трасето е критично с това, че уж-магистралата стана на вълни и имаше ограничение 90 км/ч километри наред в продължение на години.

От думите на министър-председателя и зам.министъра на строителството Николай Нанков стана ясно, че трасето ще бъде пуснато другата седмица.

От по-сетнешен пост на премиера се разбра, че всъщност става въпрос за 6 км.

"В 6-километровата отсечка между магистрала „Марица“ и пътен възел „Чирпан“ на АМ "Тракия" са изпълнени голяма част от предвидените строителни дейности, като в платното за София на 95% е положен износващият пласт асфалтобетон, предстои полагането на износващия пласт в платното за Бургас, завършването на монтажа на мантинелите и полагането на хоризонталната маркировка.

По останалите 10 километра от трасето до п.в. "Чирпан-изток" ще се извърши машинно подравняване на банкети, дълбоко фрезоване на съществуващата настилка, студено рециклиране, ремонтно-възстановителни дейности на 9 съоръжения, полагане на геомрежа, както и на асфалтобетон."

"До 3-4 дни ще бъде сложен износващият слой, както и мантинели. Скоро българите ще могат свободно да си пътуват", увери Борисов.

А след това каза, че в участъка са направили на практика нова магистрала.

"Ето я нашата армия от валяци, багери, камиони...

- Асфалтополагачи... - чува се да подсказва Нанков...

- ... Асфалтополагачи. Няма събота, няма неделя!", доволно отбелязва премиерът.

В традиционния си стил той подвиква:

Как е, наборе? Действаме ли?

След което обявява, че най-важото е, щом всички са усмихнати и махат - значи са им платили редовно заплатите. Иначе работниците - казва той - били много цветущи в изразите си.