Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Природният газ може да поскъпне с 13% от 1 април до малко над 32 лв. за мегаватчас. Или поне това са предварителните разчети на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), която заседава днес по темата, а окончателното решение предстои с началото на новия месец и дни преди парламентарните избори.

За сравнение, цената на природния газ в България в момента е 28 лева и 64 стотинки за мегаватчас.

Ако нещата се случат според изчисленията, цената на газа ще е най-висока от март 2020 г. насам. Тогава бяха предоговорени условията по договора с „Газпром“ за доставка на синьо гориво за България и във формурата за изчисление на цената беше включена пазарната компонента. През март 2021 г. на международните борси природният газ поскъпна с около 20% - до 18 евро на мегаватчас. А това тегли и цената за България нагоре след промяната във формулата.

Тук е публичната част от доклада на КЕВР на база предложенията на държавната компания „Булгаргаз“ за цените.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.