"Левски" обяви, че е трансферирал нападателя Найджъл Робърта в американския "Ди Си Юнайтед" от столицата Вашингтон. На този етап не се обявяват параметри по сделката, от "Герена" поясняват, че това може да стане в бъдеще - със съгласието на отбора на Мейджър лигата.

Договорът ще влезе в сила след издаване на работна виза и успешно преминаване на медицински прегледи от нидерландеца.

Найджъл Робърта е най-добрият футболист на "Левски". В последните месеци, особено от началото на годината, той е с основен принос за всяка победа на "сините". Вкара решаващи голове и изработи още няколко.

"Левски" опитваше да го продаде още от лятото, за да подпомогне финансите си. Той е сред малкото конвертируеми футболисти на клуба.

Робърта облече синята фланелка на 1 август 2019 г. Той записа 45 мача и 20 гола за отбора, като представянето му в това време беше на приливи и отливи.

В неделя Робърта осигури победа за "Левски" с гол с глава в 85-ата минута в снежния домакински мач от Първа лига срещу "Славия" - 1:0.

"Сините" продават още един футболист в Съединените щати напоследък. Наскоро в "Чикаго файър" беше изтъргуван Станислав Иванов.