"Сбогом, Таня! 

Сърцата ни са на парчета".

Така Съюзът на артистите в България отдаде последна почит към голямата, неповторимата Татяна Лолова, за чиято кончина бе съобщено днес рано сутринта.

Слова за сбогом отправиха в социалните мрежи и държавници, и колеги на Лолова, и ярки представители на българска общественост.

"Още една звезда в небето...

Поклон и аплодисменти за великата Татяна Лолова! Съболезнования на семейството и близките", написа премиерът Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

"Преобразяваше сцената с удивителна енергия"

"Днес загубихме изключителен творец и невероятна личност. Татяна Лолова беше дарена с талант, великодушие, мъдрост и доброта, които не спря щедро да раздава. 

Преобразяваше сцената с такава удивителна енергия, която  актьорите и публиката завинаги ще свързват с истинската магия на голямото изкуство. 

С изключителна отдаденост тя откликваше на благородни каузи, успяваше да погали всяко сърце с най-добрата усмивка и дума, можеше да стопи тъгата, да вдъхне нова надежда и сили. Татяна Лолова е незаменима епоха в българския театър и кино, завинаги ще е ярка духовна светлина в националната ни култура и памет. 

Дълбок поклон пред паметта й!" - изказа съболезнования и държавният глава Румен Радев.

Председателката на Народното събрание Цвета Караянчева не е реагирала на тъжната вест.

"Да, Татяна Лолова не е звезда, а слънце. Слънце от смях, ранимо сърце пълно с обич, която раздаваше щедро.
Благодарна съм за честта да я познавам!
Поклон и аплодисменти за смеха и вярата в доброто, които оставя след себе си.
„Не можеш сам да седиш и да се обичаш. Обичат се две насрещни същества" (Татяна Лолова)", написа столичната кметица Йорданка Фандъкова.

 

Да, Татяна Лолова не е звезда, а слънце. Слънце от смях, ранимо сърце пълно с обич, която раздаваше щедро. Благодарна...

Публикувахте от Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova в Вторник, 23 март 2021 г.

"Сърцето отказва да повярва в това, което дори умът трудно може да осмисли – загубихме неотразимата и неповторимата Татяна Лолова, която успяваше понякога само с един жест да прогони зимата от лицата и душите ни!

Надарена с очарование, харизма, блестящ талант и човешка непосредственост, непреодолим младежки глад за всичко ново и дълбока вярност към истинските неща от живота - всичко това я прави неподвластна на времето. 

Духът й ще продължава да живее на сцената! Дълбок поклон!", отдаде почит министърът на културата Боил Банов.

Председателят на комисията по култура и медии в парламента и бивш министър на културата Вежди Рашидов също почете паметта на голямата актриса.

"Татяна Лолова отлетя в безсмъртната небесна трупа на талантите", заяви той, цитиран от "24 часа".

"Много ще ни липсваш! Обичаме те!" - кратко, но прочувствено е съобщението от Театър 199 "Валентин Стойчев".

"Изгасна една слънчева усмивка, една ведра и борбена до последно душа"

"ТАТЯНА ЛОЛОВА вече не е между нас.

Изгасна една слънчева усмивка, една ведра и борбена до последно душа!

Животът й премина, благословен с огромен актьорски талант, белязан с любовта на няколко поколения зрители и всички хора, които са имали щастието лично да се докоснат до нея!

Сбогом, Таня!

Ще си в паметта и сърцата ни!!!", написаха колегите на Лолова в Сатиричен театър "Алеко Константинов"

"Най-слънчевата, заразително смееща се и светла"

"И Татяна Лолова... Най-слънчевата, заразително смееща се и светла. Видях я за първи път някъде на юг от Созопол, мисля на Каваците, бил съм на 6-7, нашите ми я показаха, ходеше с някакво малко кученце из къмпинга. Много години по-късно когато с естествения си смях дойде при мен на някаква литературна премиера и каза хайде де, все чакам да напишете нещо за мен специално да го изиграя, ще остарея, й разказах за първия ми спомен от нея като дамата от телевизора с кученцето. Всеки има спомен от такива хора, дори да не ги е познавал лично, те са станали някаква част от пътя... Светъл път и смях горе, светла Татяна Лолова", почете паметта на голямото име на българския театър и кино и писателят Георги Господинов.