Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Техногигантът Microsoft преговаря за купуването на популярната чат платформа Discord за 10 млрд. долара, съобщи „Блумбърг“.

Според източниците на сайта компанията може и просто да излезе на борсата, ако сделката с Microsoft не се осъществи.

Компанията, основана от Бил Гейтс, купува редовно по-малки технологични компании, но сделките понякога са успешни, понякога се провалят. Сумата не е необичайна - миналата година една от покупките бе ZeniMax Media, собственик на едно от най-големите гейм студиа Bethesda Softworks. Неуспешна бе обаче покупката на TikTok, когато администрацията на Тръмп се опитваше да принуди китайското приложение да продаде американския си бизнес на местна компания.

Discord е на по-малко от 6 години, но за това време събра голяма и вярна публика. От 10 млн. активни месечни потребители през 2017 г., компанията сега има над 140 млн. месечно.

Програмата не е просто класически чат, а предлага аудио- и видеоразговори, конферентни разговори, групи от чатове, и се самоопределя заслужено като „платформа за създаване на общности“. Започва живота си като платформа за геймъри, но бързо привлича блогъри, влогъри, инфлуенсъри, клубове по интереси. През последната година много дейности в реалния живот потърсиха дом онлайн и за много от тях Discord се оказа успешна платформа - безплатна за базовото ниво, което стига на повечето хора, и достъпни такси дори за по-професионалната употреба.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.