Грозни сцени, два червени картона, разправии и взаимни обвинения белязаха мача "Рейнджърс" - "Славия" (Прага) в Лига Европа. Чешкият тим спечели с 2:0 и е на четвъртфинал с общ резултат 3:1, но това е последното, което се коментира от снощи до днес.

Шотландският шампион вини защитника на "Славия" Ондрей Кудела, че обидил на расистка основа халфа Глен Камара. За това е информиран делегатът на УЕФА.

Чехите отхвърлиха официално това обвинение и заявиха, че Кудела е нападнат и удрян в тунела на стадиона. Наложило се да се обадят в полицията в Глазгоу.

Питър Оладежи откри резултата в 14-ата минута, а в 74-ата румънският национал Николае Станчу удвои. Тогава "Рейнджърс" бе останал с деветима. 

В 61-ата Кимър Рууфи влезе с прийом от бойните изкуства в главата на вратаря Ондрей Колар и видя директен червен картон. Бутоните му направиха две големи прорезни рани на лицето на стража - на челото и под лявото око.

В 73-тата Лион Белогън получи втори жълт картон, така домакините доиграха срещата с двама по-малко.

В края на мача се стигна до разправия на терена след поредно грубо нарушение от страна на играч на "Рейнджърс". Кудела каза нещо очи в очи на Камара и двамата едва не се сбиха. В мелето влязоха и други футболисти.

След мача мениджърът на "Джърс" Стивън Джерард заяви, че чехът казал нещо за цвета на кожата на Камара. Още на терена той води дълъг разговор с треньора на "Славия" Индриж Триписовски и с делегата на УЕФА. Треньорът добави, че вярва на футболиста си изцяло застава зад него.

Говори най-вече за това на брифинга си. "Рейнджърс" иска от УЕФА разследване.

"Славия" (Прага) публикува позиция, с която опровергава опонента си. В нея клубът се оплаква от "бруталните действия" на футболистите на шотландския тим по време на срещата. Според "Славия" те били без аналог в модерната история на европейските клубни турнири.

"След мача на отбора ни не беше позволено да си влезе в съблекалнята, пише в декларацията. - Ондрей Кудела беше атакуван от играча Камара и удрян в главата с юмруци, като свидетел на това бе мениджърът Стивън Джерард. Дори и представителите на УЕФА, които също присъстваха, останаха шокирани от тази постъпка."

Говорител на УЕФА заяви пред Би Би Си, че асоциацията е информирана за инцидента в тунела, при който "са замесени играчи и от двата отбора". Очакват се докладите на длъжностните лице, след което комисиите ще се произнесат по скандала.