Григор Димитров отпадна на четвъртфинал в турнира от ATP 500 в Акапулко - победи го 19-годишният италиански квалификант Лоренцо Музети, който е под номер 120 в света - 4:6, 6:7(2).

Българинът направи всичко възможно да не спечели мача, той допусна много непредизвикани грешки и напуска надпреварата, която спечели през 2014 г. Спаси шест мачбола, но отстъпи.

На полуфинал Музети, който тръгна от пресявките за основната схема и спечели вече шест мача, ще срещне водача в схемата Стефанос Циципас. Гъркът преодоля Феликс Оже-Алиасим - 7:5, 4:6, 6:3.

Григор и феновете му бързо ще искат да забравят този двубой.

В първия сет Музети записа пробив за 3:1. Малко след Димитров го върна. При 5:4 за италианеца българинът сервираше за оставане в сета, но се пропука отново и младокът поведе с 1:0.

Вторият сет вървеше с размяна на геймове. В петия Димитров проби за 3:2. Появи се надежда за обрат. Но не успя да затвърди. След нова поредица от непредизвикани грешки - най-вече от форхенд, Музети реализира рибрейк.

При 5:4 представителят на Италия имаше четири мачбола, отразени от бившия №3 в света - 5:5.

Така се стигна до тайбрек, в който Григор получи ранно предимство, но отново го предадоха сервисът и не доброто придвижване по корта. Така 120-ият в света спечели - от общо шестия мачбол, а в първите мигове след двубоя му беше трудно да повярва какво е постигнал.

Днес нищо не вървеше в играта на Григор Димитров.