Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

„Който така назовава, той сам себе си така нарича.“

Така днес руският президент Владимир Путин, по думите му „без ирония, без шеги“, отговори на вчерашното интервю на американския си колега Джо Байдън за телевизия Ей Би Си. В него демократът се закани да накара Путин „да плати цената“ за дирижирана от него намеса в президентските избори в САЩ през миналата година. Американският държавен глава също отговори утвърдително на въпрос дали смята Путин за „убиец“.

„Бих му казал - бъдете здрав“ - добави руският лидер, цитиран от ТАСС, РИА Новости и РБК,  в отговор на думите на американския.

„Когато оценяваме други хора и страни - това е, като да се гледаме в огледалото“ - добави Путин.

След интервюто на Байдън Русия изтегли посланика си от САЩ. Анатолий Антонов ще лети от американската столица за Москва в събота „за консултации“.

Путин добави още, че във Вашингтон работят много честни и почтени хора, с които Москва възнамерява да продължи да работи. Президентът отбеляза още, че администрацията на Байдън е настроена да провежда двустранни отношения с Кремъл само според удобните за нея условия, което не удовлетворява Русия.

Същевременно говорителката на външното министерство Мария Захарова призова САЩ да прекратят „антируската реторика“.

„Те експлоатират антируската реторика, сами се вкараха във вътрешнополитическа безизходица. Може би ни трябват нови сюжети, вероятно е необходим нов дневен ред. Тъй като тази антируска истерия няма накъде повече да отиде“, заяви Захарова в ефира на руския „Първи канал“, коментирайки думите на американския президент Джо Байдън за руския лидер Владимир Путин.

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.