Бившата съпартийка на генералния директор на БНТ Емил Кошлуков от „Новото време“ – Юлияна Дончева, ще води предаването „Извън играта“ по БНТ 1. Тя ще седне на стола на Люба Пашова, която пък е кандидатка за депутатка от листата на ГЕРБ в Кюстендил. За рокадата съобщиха от обществената телевизия, както и на страницата на предаването във фейсбук.  

Дончева напусна "Новото време" през 2012 г., когато заедно с нейния съпруг Станислав Недков-Стъки се вляха в редиците на партия ГОРД на Слави Бинев. Миналата година Стъки, който е и ММА боец, оглави протестите в защита на правителството.  

„Люба Пашова и Юлияна Дончева - две красиви дами, с дълъг опит като журналисти и водещи от малкия екран - се събират, за да разменят ежедневните си роли и да се подкрепят професионално в най-женския месец от годината. Юлияна Дончева, едно от най-красивите и популярни лица в телевизионния ефир, ще води следващите няколко броя на половинчасовото предаване „Извън играта“ по БНТ1 (събота, 18:30 ч.), докато не по-малко чаровната водеща и автор на предаването Люба Пашова отсъства от работа.

Двете журналистки се познават от много години, работили са заедно в БНТ и подхождат с доверие, професионализъм и страст към работата си в телевизията. Затова и двете приемат с усмивка предизвикателството Люба да е „извън играта“, а Юлияна да „влезе в играта“, пишат от БНТ.

За смяната съобщи и Люба Пашова на страницата на предаването "Извън играта" във фейсбук.

От обществената телевизия посочват, че Юлияна Дончева има солиден опит телевизионния ефир и БНТ – била е водещ на първото светско предаване в България „Звезди в ефира“, в което успява да вземе интервюта от световни зведи като Харисън Форд, Моника Белучи, Брайън Адамс, Селин Дион, Стинг, Антонио Бандерас и много др. През годините води „Стил“, стартира свое собствено предаване „Стилисимо“ и участва в първия сезон в предаването „Неделя със...” с Димитър Цонев по БНТ.

Наред с политическата си кариера е била водеща на предаването „Извън контрол“ по Евроком, а тв кариерата си стартира в италианската телевизия RAI-2. Съвсем скоро предстои да излезе и първият ѝ роман - „Път за всеки“, добавят от БНТ.