Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Юнайтед Груп", чрез дъщерното си дружество Нет Инфо придобива 100% от дяловете на „Вестник Телеграф“ ЕООД.

Сделката включва изданията „Телеграф“, „Монитор“, „Мач Телеграф“, „Политика“, „Europost“, притежаваните от дружеството сайтове, както и 50% от акциите във Великотърновското издание „Борба“, съобщиха от "Нова броудкастинг груп" официално. За сделката обаче се знае от седмици. Това са изданията, които преди бяха собственост на все още депутата от ДПС Делян Пеевски. Той не е кандидат за народен представител на изборите на 4 април - тоест - ще е такъв до 25 март, когато изтича мандатът на 44-ия парламент. 

„Притежаването на вестници е част от стремежа за пълен пакет от медийни услуги. Интересът към печатната медия има две основания – собственото оригинално съдържание, което произвежда и различната аудитория, до която достига. Това ще ни позволи да предложим ново и различно портфолио в близко бъдеще, както и 360-градусово преживяване за нашите рекламодатели. Опитът на Нет Инфо – една от най-големите онлайн платформи в България, ще помогне на вестниците да разширят присъствието си в дигитална среда. Това е важна стъпка в бъдещото развитие на изданията“ – заяви главният изпълнителен директор на "Нова Броудкастинг Груп" Николай Андреев.

До получаване на всички регулаторни одобрения извън страната, „Вестник Телеграф“ ЕООД ще продължи да се управлява самостоятелно с временен управител Пламен Вълков, става ясно още от съобщението. 

 

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.