Строежът на сградата на Румен Гайтански-Вълка в близост до язовир "Искър" продължава, въпреки бе установено, че е незаконна.

Сградата бе изградена в държавно ловно стопанство, близо до брега на язовир "Искър" откъм Ихтиман през лятото на 2020 г. Строителната фирма "Био майнинг" АД е на Румен Гайтански-Вълка. Тогава инспекторите на столичния район "Панчарево" установиха, че сградата е незаконна, тъй като няма разрешение за строеж, няма одобрен проект, нито строителен надзор.

През август 2020 г. дирекция "Строителен контрол" на Столичната община разпореди на район "Панчарево да започне процедура по премахването на сградата. Засегнатата страна - Румен Гайтански-Вълка и Югозападно държавно предприятие-Благоевград, което управлява ловно стопанство "Искър", обаче възразиха с довода, че строежът всъщност бил обновяване на старата работилница.

По закон за започването на процедурата по премахване трябва решение на кмета на общината, а не на район Панчарево". Районът обаче изпрати документацията чак на 9 март. През това време сградата в ловното стопанство беше достроена.

Пред бТВ дирекрът на стопанството Мирослав Джупаров заяви, че откакто е на поста ремонти на територията на стопанството няма. Според него е възможно всичко да е било започнато и платено преди проверките.

За незаконния строеж съобщи прокуратурата през лятото на миналата година. 

Според публикации, излезли по същото време, на "Зелоно движение" и Демократична България на територията на държавното горско стопанство в нарушение на всякакви разпоредби се строи палат, който според тях е на Румен Гайтански - бивш собственик на фирмата за сметосъбиране на София - "Волф".

Гайтански сега са сочи за един от най-близките и доверени хора на почетния председател на ДПС Ахмед Доган.