"Лудогорец" изтръгна победа с 1:0 срещу "Арда" (Кърджали) в двубой от 21-ия кръг на Първа лига. Вандерсон реализира секунди преди изтичане на 5-минутното добавено време.

Бразилецът се завърна на терена наскоро, след като месеци лекуваше тежка контузия в коляното.

Малко преди това "орлите" останаха с човек повече заради набързо заработени два жълти и червен картон на Александър Георгиев. Именно от неговата зона стана пробива, довел до гола на Вандерсон. 

"Арда" гостува в Разград с три победи в четири мача през пролетния дял. И бе напът да вземе трето поредно равенство срещу "Лудогорец" - щеше да е напълно заслужено.

Мачът бе равностоен, но скучен за гледане, с много грешки и на доста бавни обороти. Чисти голови положения нямаше. Най-доброто за шампионите се откри при попадението в 90-ата минута. На срещата се правеха тестове за въвеждане на системата ВАР.

Така "Лудогорец" дръпна с 11 точки пред ЦСКА-София, който в неделя играе с "Етър". С толкова изостава и "Локомотив". 

В друг петъчен сблъсък Локо (Пловдив) и "Берое" завършиха 1:1, като поделиха и полувремената. Мартин Камбуров откри в 31-ата минута, а в 76-ата Первиз Умарбаев изравни. И двата гола паднаха от дузпи. Резултатът не устройва тимовете. "Берое" е пети.