Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

"Пфайзер" и "Бионтех" ще надхвърлят първоначално набелязаната си цел в производството на ваксини срещу COVID-19 с поне 20 процента тази година, произвеждайки от 2,3 до 2,4 милиарда дози, съобщи изпълнителният директор на "Пфайзер" Албърт Бурла, цитиран от Ройтерс и БТА.

"Ще надхвърлим със сигурност тази година 2 милиарда дози", каза в интервю Бурла. "До четвъртото тримесечие компаниите ще достигнат равнище на годишно производство от 3 милиарда дози и би трябвало да сме в състояние да произведем толкова и следващата година", допълни той.

Бурла каза също, че компанията очаква да изпълни ангажимента си да достави 120 милиона дози от ваксината си на американското правителство до края на март, което означава, че през следващите три седмици трябва да бъдат доставени още 60 милиона дози.

"Те вече са произведени и се подлагат на проверка за качество", уточни той.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.