Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Полското министерство на правосъдието предложи пълна забрана за осиновяване на деца от еднополови двойки в страната, заявиха на пресконференция служители на министерството, цитирани от ДПА.

"Уважавайки правата на хората с нетрадиционна сексуална ориентация . . . трябва винаги да помним върховната ценност, каквато е добруването на децата", се посочва в изявление на министерството.

Целта на предложеното законодателство е да осигури на децата семейство, "където да бъдат заобиколени от любов и грижа, които да гарантират правилно развитие и отглеждане", гласи изявлението.

Предложената законодателна промяна трябва също да затвори вратичка в законите, която не забранява напълно осиновяването от лице, което е във връзка с партньор от същия пол, каза по време на пресконференцията държавният министър Михал Войчик.

Служителите на министерството представиха основните положения на предложението, но проектозаконът все още не е внесен в парламента.

Полша не признава еднополовите бракове или съжителство, а конституцията на страната определя брака като съюз между мъж и жена, отбелязва ДПА, цитирана от БТА.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.