След емоциите в Шампионската лига в две поредни вечери, днес се играят първите осминафинали в Лига Европа. Началният час на половината е 19:55, а на другите - 22:00.

Звездният сблъсък на кръга е „Манчестър Юнайтед“ - „Милан“. Двата гранда имат богата история в евротурнирите, най-вече в Шампионската лига. В десетте двубоя помежду им победите са по пет.

„Червените дяволи“ са без Давид де Хеа и най-вероятно без Маркъс Рашфорд, а Единсон Кавани е под въпрос, което означава, че тимът има проблеми в атака. Още повече и предвид слабата форма на нападателите.

Извън състава на „Милан“ са Златан Ибрахимович, който поне в първия сблъсък няма да се изправи срещу бившия си отбор, Хакан Чалханоглу, Марио Манджукич, Анте Ребич и Исмаел Бенасер. Така и италианските „дяволи“ са без ключови единици в предни позиции.

Този сезон на „Тотнъм“ му върви да играе срещу състави от Източна Европа, сега наред е „Динамо“ (Загреб). А „Арсенал“ може да си върне на „Олимпиакос“, от който отпадна през миналата година почти по същото време в Лига Европа.

Програмата

19:55 ч.

„Манчестър Юнайтед“ - „Милан“

„Славия“ (Прага) - „Рейнджърс“

„Аякс“ - „Йънг Бойс“

„Динамо“ (Киев) - „Виляреал“

22 ч.

„Олимпиакос“ - “Арсенал“

„Тотнъм“ - „Динамо“ (Загреб)

„Гранада“ - „Молде“

„Рома“ - „Шахтьор“ (Донецк)